Кои са родителите на изоставеното 6-месечно бебе?
То бе изоставено на паркинг в Пловдив
Публикувана: 24 Apr 2019 | 9:32

Снимка МВР

 

 

Все още полицията няма яснота кои са родителите на изоставеното 6-месечното момченце на паркинг до централната гара в Пловдив. То е било зарязано между две коли с шише мляко.

 

Детето е здраво, нормално развито за възрастта си,  добре облечено и добре гледано до настоящия момент.

 

Търси се информация и за хора, които имат отношение към изоставянето, каза директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, цитиран от bTV и dnes.bg.

 

По случая вече има образувано досъдебно производство, ако родителите бъдат открити ги грози наказание от 3 години лишаване от свобода.

 

Преглеждат се записите от камерите в района, извършват се и всички други действия за установяването на обстоятелствата около изоставянето.

 

Бебето все още е в болницата. Към него ще бъде приложена приемна грижа, търси се семейство.

 

"Ако родителите станат известни и разберем каква е причината, ще видим какъв е разширеният семеен кръг. Ако това не се случи, ще предприемем процедура по съставяне на акт за раждане и настаняване в приемно семейство. Последващата мярка е вписване в регистъра за пълно осиновяване", каза Надя Танева, директор на "Социално подпомагане" в Пловдив.

 

Полицията призова всички, които имат информация по случая да се свържат с Второ РУ в Пловдив на тел. 032/932-002 или на тел. 112.

Коментари ( 0 )