IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
11:02 | 24 април 2019
Обновен: 09:36 | 28 март 2024

Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор

Решението идва след молба от родителите на починалото бебе

По материала работи: Пламен Янков
Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор

Главният прокурор Сотир Цацаров взима под специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възлага на Върховната Касационна прокуратура да оказва засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура - Кърджали. Това съобщиха от сайта на държавното обвинение, цитирани от dnes.bg.


Според Цацаров досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

 

Решението идва след като до главния прокурор са постъпили молби от родителите на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

 

От прокуратурата поясняват, че по делото предстои да бъдат извършени множество процесуалано-следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен анализ.

 

На 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

 

В момента Лютви Местан е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер от 10 000 лв. и няма право да напуска страната. Вчера стана ясно, че лидерът на ДОСТ е обжалвал тези мерки.

Коментари

Новини Варна