IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
12:09 | 25 април 2019
Обновен: 01:27 | 7 април 2024

Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост

Обвинението идва 10 години след края на мандата му като министър

По материала работи: Пламен Янков
Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост

Бившият министър на енергетиката от БСП Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост, съобщава dnes.bgСпецпрокуратурата вече внесе обвинителния акт срещу него в съда.


Заедно с него пред Темида се изправят и Пламен Стефанов- бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и Анна Янева – ексзаместник-министър.


Обвинението и към тримата е за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева.

 

Румен Овчаров въпреки задълженията си на министър, умишлено не е упражнил достатъчно контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за "Мини Бобов дол"  в размер на повече от 24 млн. лева, обясняват от пресцентъра на прокуратурата.

 

Доказателствата, събрани от Специализираната прокуратура, след връщането на делото от съда, обосноваха ангажиране на наказателната отговорност и на бившия заместник-министър на икономиката и енергетиката и на бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол".

 

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, осъществена при условията на продължавано престъпление в периода от 25.05.2006 г. – 18.03.2009 г., от която са последвали значителни щети за дружеството, като деянието представлява особено тежък случай и е последвало откриване на производство по несъстоятелност.

Коментари

Новини Варна