След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
Публикувана: 25 Apr 2019 | 10:46

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

 

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

 

Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали". Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

 

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв, цитирана от dnes.bg.

 

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

 

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

 

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

 

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

 

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

 

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

 

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

 

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

 

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата. "Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

 

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

 

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. "Стоеше като паметник!", допълни той.

Коментари ( 0 )