IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:02 | 11 май 2019
Обновен: 17:40 | 24 април 2024

Премиерът Борисов: Когато има работа и високи доходи, не мислим за други глупости

Той присъства на откриването на четвъртия завод за производството на автомобилни части и научно-изследователски център край Кърджали

По материала работи: Пламен Янков
Премиерът Борисов: Когато има работа и високи доходи, не мислим за други глупости

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на четвъртия завод за производството на автомобилни части и научно-изследователски център край Кърджали, съобщи "Дарик". Той е най-големият и модерен завод за производство на метални тръби в Европа, посочи министър-председателят.

 

Когато инвеститорите правят трети и четвърти завод у нас, това е показателно. Присъствах на откриването на 4-тия завод за производството на автомобилни части и научно-изследователски център край Кърджали. Той е най-големият и модерен завод за производство на метални тръби в Европа. Освен в Кърджали, инвеститорите са решили да открият нов завод във Враца с 1000 работни места. Можем да оставим фактите да говорят сами за себе си.

 

"Когато фактите говорят, можем да оставим другите. Когато има работа и високи доходи, не мислим за други глупости. Тук бяха поляни, сега има завод. Тук има хора, които още си спомнят Възродителния процес”, заяви Борисов.

 

Той е на посещение в Кърджали заедно с председателя на НС Цвета Караянчева, министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев, икономическия министър Емил Караниколов и посланика на Турция в България Хасан Улусой.

 

"Благодарности към правителството не са необходими, това ни е работата. Доколкото знам, средната работна заплата е 1 500 лв., с 13-а и 14-а заплата. Все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора", заяви Борисов.

Коментари

Новини Варна