IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
16:21 | 21 май 2019
Обновен: 07:13 | 28 март 2024

Младен Маринов: Сигурността е скъпа, издирваме Зайков

Полицията разширявала периметъра на претърсване

По материала работи: Пламен Янков
Младен Маринов: Сигурността е скъпа, издирваме Зайков

Сигурността наистина е скъяо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предава Фокус, цитирана от dnes.bg.

 

"Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения - както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец", обясни Маринов.


На въпрос дали е станало ясно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават.


"Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“, каза министърът.

 

Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсването и че полицията получава много сигнали, които ежедневно се проверяват. Сигналите били от най-различно естество, включително и такива, които той определи като злонамерени.

 

"Призовавам да не се пускат злонамерени сигнали", помоли Младен Маринов.

 

Припомняме, че вече 12 ден продължава издирването на Стоян Зайков от Костенец. Той е заподозрян за две убийства - това на бившата му приятелка и това на негов съсед, който му е и братовчед.

Коментари

Новини Варна