IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:22 | 23 май 2019
Обновен: 00:27 | 19 април 2024

Пускаха под гаранция от 10 000 лв. кипъреца Пирилис

Той прегази крадец в имота си в село Болярино

По материала работи: Пламен Янков
Пускаха под гаранция от 10 000 лв. кипъреца Пирилис

Кадър Bulgaria ON AIR

 

 

 

Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си, съобщи dnes.bg.

 

Адвокатите на подсъдимия отново изтъкнаха, че той живее в страната от 17 години и се ползва с добро име и авторитет сред жителите на с. Болярино и околните села, като дори им помага. Те допълниха, че няма опасност клиентът им да се укрие и е съдействал за разследването.


Пирилис дава работа на много хора, които още не са получили заплатите си, тъй като е задържан. Адвокатите поясниха, че няма кой да управлява бизнесът му, когато той е в ареста.


Един от адвокатите му, Константин Давчев, обвини ромите в лъжесвидетелстване. Той посочи, че техните показания се опровергават от автотехническата експертиза: прегазването е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят те.


Адвокактът наблегна, че Пирилис е защитавал собствеността си от ромите, които не веднъж са крали от него.

 

Обвиняемият призна, че съжалява за случилото се дори се разплака. Той допълни, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата.

 

"Обичам циганите, дори жена ми, с която живея, е такава, а починалият е неин роднина", заяви Пирилис.

 

Прокурорът по случая Светлозар Лазаров предложи парична гаранция за кипъреца и призна, че в показанията на ромите наистина има противоречия.

 

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна