ОАЕ откриват посолство у нас днес
Премиерът Борисов изтъкна предимствата ни за инвестиции
Публикувана: 14 Jun 2019 | 15:38

Снимка Правителствена пресслужба

 

 

Обединените арабски емирства откриват официално посолство у нас днес, съобщи dnes.bg.

 

"След като активизирахме отношенията между България и ОАЕ, е важно да запазим тази динамика и да продължим да развиваме ползотворно сътрудничество", заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ шейх Абдула бин Зайед бин Султан Ал Нахаян.

 

Борисов изтъкна, че посолството, което ще бъде открито, създава допълнителни условия за улесняване на двустранния диалог и търговско-икономическото сътрудничество.

 

По време на срещата Борисов отбеляза също, че Обединените арабски емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България сред страните от района на Залива. Той посочи предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация и потенциала на ОАЕ да диверсифицира инвестиционния си портфейл у нас.

 

Според премиера Борисов ще бъде от взаимен интерес, ако се предприемат повече конкретни стъпки в сферата на икономическото сътрудничество, увеличаването на стокообмена, взаимодействието в области като информационните технологии, селско стопанство, туризъм, транспорт, сигурност и енергетика.

 

Министър-председателят отправи поздравления към ОАЕ за домакинството на EXPO 2020 в Дубай и благодари за поканата България да участва във форума. Премиерът добави, че страната ни работи активно за подготовка на българското участие и изрази увереност, че събитието ще донесе икономически ползи.

Коментари ( 0 )