IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:54 | 4 юли 2019
Обновен: 07:39 | 21 април 2024

Алпинисти издирват изчезнала 84-годишна баба в Родопите

Възрастната жена е изчезнала на вечерта на 2 юли

По материала работи: Пламен Янков
Алпинисти издирват изчезнала 84-годишна баба в Родопите

Днес алпинисти ще се спускат по стръмните скали край смолянското село Тикале, за да търсят 84-годишна жена, която изчезна на 2 юли вечерта.

 

Шукрие Пиперкова събирала сено заедно с внука си. Той се прибрал малко по-рано по една от горските пътеки вкъщи, а баба му тръгнала по друга пътека по-късно, но не се прибрала. Към 19 часа близките тръгват да я издирват, не я намират и подават сигнал на тел. 112.

 

Претърсването продължава с пожарникари и следово куче, но не я намират, нито каквито и да са следи от нея. Днес издирването продължава с повече от 30 души - горски, пожарникари, доброволци от селото, пише 24 часа, цитиран от dnes.bg.

 

"В момента алпинисти се спускат по стръмните скали, за да търсят жената", съобщиха от полицията.

 

Тъй като пътеката, по която е вървяла минава край стръмни скали едно от предположенията е, че жената е паднала в урвата. Мястото е само на около 100 метра от дома на жената.

 

"Жената е здрава, живее с една от дъщерите си и внучето, няма сериозни здравословни проблеми. До момента няма никаква следа от нея", каза кметът на село Тикале Юри Кацаров.

Коментари

Новини Варна