IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
12:49 | 4 юли 2019
Обновен: 07:01 | 28 март 2024

Майката на хвърленото от моста дете била заплашвана от мъжа си

Страхувала се да подаде сигнал

По материала работи: Пламен Янков
Майката на хвърленото от моста дете била заплашвана от мъжа си

Снимка Dariknews.bg

 

 

Майката на хвърленото от моста дете в Габрово се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа си, защото е била заплашвана, каза на брифинг окръжният прокурор Надежда Желева, цитирана от Фокус и Дарик.

 

Желева посочи, че са извършени проверки на местопроизшествието, на мястото, на което е намерен трупът, и в жилището, където е живеело семейството на пострадалото дете. „Към момента можем да кажем, че имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи ни послужиха за привличане на обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил чрез хвърляне от този висок мост“, обясни тя.

 

Окръжният прокурор уточни, че късно снощи са били проведени разпити на майката и бащата на детето. „Бяха направени пълни признания от обвиняемия. Към настоящия момент той е с прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес“, посочи Желева. Тя уточни, че продължават действията по разследването. По думите ѝ в момента тече аутопсия, която ще даде повече информация за настъпването на смъртта на детето.

 

„Към настоящия момент обвиняемият е твърде объркан и не може да формулира категорично мислите си. Казва, че откакто е изчезнала съпругата му, е изпитвал затруднения в отглеждането на 5-годишното дете – той му е биологичен баща. И понеже не е намерил друг изход, това е бил начинът, по който е намерил решение на проблема със затрудненията си“, заяви Желева.


Тя уточни, че майката е споделила, че е живеела трудно с бащата на детето си. „Tя заяви, че умишлено не е подава сигнал, тъй като се е страхувала. Заплашвана е, че ако се оплаче на компетентни органи, ще бъде убита или ще ѝ бъде взето детето. Майката каза, че мъжът не е работил, а тя го е издържала“, посочи окръжният прокурор.

Коментари

Новини Варна