IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
20:57 | 9 юли 2019
Обновен: 00:51 | 19 април 2024

Изписаха от болницата дете, нахапано от куче в Асеновград

Момчето е силно стресирано, претърпяло операции

По материала работи: Пламен Янков
Изписаха от болницата дете, нахапано от куче в Асеновград

Нахапано дете от бездомно куче в Асеновград вече е стабилизирано и изписано за домашно лечение. Това съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги" за Дарик.

 

8-годишното момче е било прието в лечебницата със силен стрес и рани по лицето и едната ръка. Не е имало фрактури. Детето е лежало два дни с майка си в Клиниката по ортопедия и травматология.

 

Инцидентът е станал на 7 юли на ул. "Отец Паисий" в Асеновград, докато детето се е прибирало с още няколко приятели към дома си. По предварителна информация децата са играли в двора на намиращото се наблизо ОУ "Отец Паисий".


Безстопанственото куче изскочило изпод микробус и нападнало групата. Свидетели на инцидента са категорични, че децата по никакъв начин не са провокирали животното. По думите им, те дори не са го видели.

 

Съсед незабавно се притекъл на помощ, за да отърве детето от кучето. Други очевидци се обадили на тел. 112. Пристигнал екип на Спешна медицинска помощ, който откарал момчето в Университетска болница "Св. Георги". Там му били направени няколко операции, заради разкъсвания на ухото, рани по лицето и едната ръка.

 

 През следващите седмици с 8-годишното момче ще работи психолог, защото уплахът е бил силен. Родителите на детето също са стресирани.

 

Това е поредният инцидент с безстопанствени животни само в Асеновград. В района зачестяват  нападнатите и ухапани от четириноги хора, а популацията им продължава да расте.

 

Община Асеновград има сключен договор със Зооветеринарен комплекс-Пловдив, които по сигнал извършват акции по улов на бездомни кучета в града. Според закона, животните не се настаняват в приюти, а само се улавят, кастрират се, обезпаразитяват се и се връщат обратно по местата, от които са уловени.

Коментари

Новини Варна