Втора седмица няма следа от изчезналата 84-годишна жена в Родопите
Дъждовете сериозно затрудняват организирането на поредните акции по издирването й
Публикувана: 16 Jul 2019 | 10:31

Вече втора седмица няма и следа от изчезналата 84-годишна жена от смолянското село Тикале, като дъждовете сериозно затрудняват организирането на поредните акции по издирването й, съобщи Дарик.

 

"При последната такава се включиха над 70 души от различните дирекции на полицията, горски стражари, пожарникари, доброволци, следови кучета и дронове, но за съжаление не бе открита, каквато и да е следа от Шукрие Пиперкова", съобщи кметът на родопското село Юри Кацаров.

 

„Акцията беше много мащабна, в нея участваха хора от цялата област. Обходихме всички землища на селото, като стигнахме и до близките на нам села, но не открихме каквото и да е, което да ни подскаже, че жената е минавала или да намерим нейна вещ“, коментира Кацаров.

 

Според него, в момента лошите метеорологични условия сериозно затрудняват организирането на нова акция, тъй като всеки ден вали и е невъзможно в подобна обстановка да се организира издирване. 

 

„За съжаление надеждите ни за добра развръзка на случая изчезват, вече втора седмица жената е в неизвестност. Тази седмица отново ще организираме сериозна акция по издирването й“, добави кметът на смолянското село Тикале. Шукрие Пиперкова е в неизвестност от 2 юли вечерта, след като тя за последно била забелязана пред къщата си, към 18:00 часа, след което тръгнала на разходка.


След като се мръкнало, близките й се притеснили, че не се е прибрала и потърсили помощ. Още същата нощ е организирана акция от полицията и доброволци със следово куче, но не бе намерена диря от възрастната жена.

Коментари ( 0 )