IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
09:09 | 17 юли 2019
Обновен: 00:53 | 19 април 2024

Строителен изкоп погълна част от стара къща в София

Имало отклонения от проекта по укрепването на изкопа

По материала работи: Пламен Янков
Строителен изкоп погълна част от стара къща в София

Строителен изкоп погълна част от стара къща в София. За щастие няма пострадали и жертви. Тази сутрин районът около изкопа на ул. "Софроний Врачански" бе обезопасен, а обитателите на съседните сгради - евакуирани. Предстои обследване на терена, за да се разбере дали той е опасен, или не.

 

Строежът тече от няколко месеца. Там трябва да бъде построена нова жилищна сграда.

 

Владимир Цветков, който е собственик на имота, каза че всичко е станало много бързо. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и полицията, предаде bTV, цитирана от dnes.bg.

 

Извършена е проверка по документи. За сградата има издадено разрешение за строеж, както и открита строителна площадка преди около месец. Към настоящия момент е констатирано, че има отклонение от одобрения инвестиционен проект по отношение на укрепването на изкопа, обясни арх. Николай Диков, зам.-кмет на район "Възраждане".

 

"Строителството се изпълнява в несъответствие с одобрените проекти – тоест укрепването на изкопа не е извършено така, както е бил одобрен инвестиционният проект", уточни зам.-кметът.

 

Атанаска Ценева от надзорната фирма потвърди думите на арх. Диков. Изкопните работи са започнали само в една част заради лошото състояние на съседната сграда. Строителят е предупреден, че трябва да спазва проекта.

 

Следва всички строителни книжа да бъдат предадени към ДНСК за последващи действия.

Коментари

Новини Варна