Енергийният министър смени ръководството на "Български енергиен холдинг"
Жаклен Коен е новият изпълнителен директор на дружеството
Публикувана: 19 Jul 2019 | 12:44

Снимка investor.bg

 

 

Досега заемащият длъжността председател на борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй“ Жаклен Коен е назначен от Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД (БЕХ) на поста главен изпълнителен директор на българското държавно енергийно дружество, посочва се в прессъобщение на компанията, цитирано от investor.bg

 

С протоколно решение на енергийния министър Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на БЕХ, като се освобождават досегашните членове на Съвета на директорите - Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев поради изтичане на мандатите им. На тяхно място са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев и Андон Андонов за срок от три години.

 

Решението на енергийния министър влиза в сила след вписване в търговския регистър. Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ.

 

Припомняме, че през юни директорът на Националната електрическа компания (НЕК) Петър Илиев подаде остава, която обаче не беше приета от Съвета на директорите на БЕХ. Оставката се случи след поредния спор между държавната компания и бизнеса заради търг за продажба на ток.

Коментари ( 0 )