IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:24 | 20 юли 2019
Обновен: 19:54 | 24 февруари 2024

Групова оставка: Петима лекари напускат болницата във Видин

В лечебното заведение имаше протести в продължение на месеци

По материала работи: Пламен Янков
Групова оставка: Петима лекари напускат болницата във Видин

Петима лекари от видинската болница са подали предизвестия, че напускат.

 

В лечебното заведение в последните месеци имаше готовност за колективни оставки и протести. Болницата в града отдавна е на фокус заради протестите срещу ниските заплати на медицинските работници. Всичко това поставя под въпрос здравната грижа в района.


Според лекарите ситуацията в болницата става изключително тежка, дори критична.

 

„Всеки от нас от години е обмислял подобно решение, като причините са комплексни. Но най-важната от тях е недостатъчното финансиране на отделението по нервни болести”, заяви д-р Женоел Иванов пред "Нова тв", цитиран от dnes.bg.

 

По думите му вече има напуснали негови колеги, екипът е станал по-малък отколкото трябва и така не може да се състави графикът на смените. Оказва се, че това е и причината в определени часове да няма нито един лекар при болните.

 

Болницата във Видин е областна и покрива всички общини на територията на област Видин. Най-близката болница, която може да поеме пациентите е на повече от 150 км от най-отдалечената община.

Коментари

Новини Варна