IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
09:45 | 17 август 2019
Обновен: 01:07 | 19 април 2024

Среднощен протест в Омуртаг заради загинало при катастрофа момче

Хората искат справедливост

По материала работи: Пламен Янков
Среднощен протест в Омуртаг заради загинало при катастрофа момче

Късно снощи в Омуртаг десетки жители излязоха на спонтанен протест, съобщи Нова. Те поискаха справедливо разследване на причините за катастрофа, при която загина 17-годишно момче, а друг негов връстник е в критично състояние в болницата в Търговище. След като не бяха чути пред Полицията в Омуртаг, протестиращите излязоха на главния път София - Варна и го блокираха, като запалиха и гуми.
 
Жители на ромската махала и близки на загиналото момче излязоха на спонтанен среднощен протест в Омуртаг. Пред сградата на полицията те поискаха обяснение защо, по техни думи, се прикрива другият участник в катастрофата и поискаха да видят неговата кола.


След като не бяха чути, протестиращите организираха шествие по главния път София-Варна и го блокираха. Заради тъмнината бяха запалени гуми. Наложи се намеса на полицаи от Търговище, които да разпръснат протестиращите. В ромската махала те бяха изслушали от областния управител Митко Стайков, който им обеща безпристрастно разследване на случая и разпореди проверка.
 
„Хората от махалата се дигнаха, затова че по медиите е било отразено само те какво са направили, а другият участник в катастрофата не е засегнат. Това ги навежда на мисълта, че явно може да се опита някой да прикрие и да повлияе на разследването. Другият участник в катастрофата е общински съветник от ДПС, което допълнително е наляло масло в огъня. Аз бях снощи и разпоредих проверка наново за самата катастрофа, за да не допуснем пропуски“, каза Стайков.
 
Областният управител е посетил в болницата пострадалото момче. То все още е в критично състояние.

 
„При този нелеп инцидент е загинало едно момче, второто е в критично състояние. Раненото момче има травма на белия дроб, черепно-мозъчна травма, счупен прешлен и е на командно дишане. Лекарите се борят за живота му“, допълни Стайков. 

Коментари

Новини Варна