IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
18:36 | 23 август 2019
Обновен: 01:10 | 19 април 2024

Пуснаха колите по едно от платната на АМ "Струма"

Движението на тежкотоварни автомобили остава по Е-79

По материала работи: Пламен Янков
Пуснаха колите по едно от платната на АМ "Струма"

Снимка: Bulgaria ON AIR

 

 

 

Днес в 16.00 часа бе възстановено движението на леките коли, пътуващи към Кулата в участъка от АМ "Струма" край Дупница, съобщават от АПИ, цитирани от dnes.bg.

 

Извършените тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци.


 Днес и утре - 24 август, в участъка от АМ "Струма" ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по Е-79.

 

В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни.

 

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ "Струма" край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

 

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ "Струма" към Е-79 при пътен възел "Долна Диканя".

 

При пътен възел "Бобошево" тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.

 

Движението в участъка бе спряно, заради пожар, който доведе до щети по конструкцията на едно от съоръженията. Целият трафик бе пренасочев в посока София- Кулата и обратно по обходен маршрут край Дупница.

 

Заради случилото се окръжната прокуратура в Кюстендил повдигна две обвинения на собственика на фирмата, която управлявала запалилото се депо за отпадъци в района на автомагистрала "Струма".

Коментари

Новини Варна