Затварят прохода "Шипка" заради честванията
Ограничението ще важи от 8 часа сутринта до 8 вечерта
Публикувана: 23 Aug 2019 | 15:06

Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства за 12 часа утре (24 август), когато ще се състои Националното честване на годишнината от Шипченската епопея.

 

От 8 часа сутринта до 8 вечерта ще важи огранчението за пътя Габрово – Шипка – Казанлък в двете посоки.


Пропускани през прохода ще бъдат само автобуси и автомобили с участници в тържествата и гости, както и организираният междуградски транспорт.

 

Транзитният трафик ще се пренасочва през Прохода на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Прохода на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас. По същия маршрут ще се пренасочват преминаващите в обратната посока, предаде БНР, цитирано от dnes.bg.


Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по маршрута: Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Прохода на Републиката и обратно.

 

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: Калофер – Казанлък – Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6)

Коментари ( 0 )