IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:06 | 23 август 2019
Обновен: 22:39 | 15 април 2024

Затварят прохода "Шипка" заради честванията

Ограничението ще важи от 8 часа сутринта до 8 вечерта

По материала работи: Пламен Янков
Затварят прохода "Шипка" заради честванията

Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства за 12 часа утре (24 август), когато ще се състои Националното честване на годишнината от Шипченската епопея.

 

От 8 часа сутринта до 8 вечерта ще важи огранчението за пътя Габрово – Шипка – Казанлък в двете посоки.


Пропускани през прохода ще бъдат само автобуси и автомобили с участници в тържествата и гости, както и организираният междуградски транспорт.

 

Транзитният трафик ще се пренасочва през Прохода на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Прохода на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас. По същия маршрут ще се пренасочват преминаващите в обратната посока, предаде БНР, цитирано от dnes.bg.


Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по маршрута: Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Прохода на Републиката и обратно.

 

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: Калофер – Казанлък – Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6)

Коментари

Новини Варна