IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
21:39 | 14 септември 2019
Обновен: 16:29 | 28 март 2024

Деца събраха над 1000 лева за лечението на болен приятел

Сами са изработили украшения, които са предлагали на панаира в града

По материала работи: Ставри Таргов
Деца събраха над 1000 лева за лечението на болен приятел

Деца от Видин са събрали повече от 1000 лева за лечението на болен приятел. Сами са изработили украшения, които са предлагали на панаира в града.

 

Събраните средства са венесени за лечение на 11-годишния Йосиф Станимиров. Той страда от прогресивна мускулна дистрофия, а за да се подобри състоянието му, е подложен на трансплантация на стволови клетки в чужбина.

 

Вместо за игри през ваканцията децата от жилищен комплекс "Георги Бенковски" във Видин отделят време, за да помогнат на Йоско. Поставят кутия за дарения, а направените от тях накити нямат цена, разказват Ванеса и Виктория:

 

"Аз и една моя приятелка измислихме, че можем да правим гривни и родителите ни се досетиха, че може да бъде за благотворителност за Йоско, защото той се влошава".

 

"Хората даваха по колкото им е приятно да дадат".

 

Изцяло ги подкрепят и родителите. Валентина Петрова е майка на едно от децата: "Чудесен пример - нещо, което те правят за свое другарче".

 

С помощта и на приятелите си от квартала Йосиф вече е преминал успешно първата от процедурите в чужбина. За лечението му са необходими още средства и затова кампанията в града в негова подкрепа продължава.

 

БНР

Коментари

Новини Варна