IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:03 | 24 септември 2019
Обновен: 01:45 | 19 април 2024

Тръгва делото срещу Баневи

Семейството беше арестувано миналата година във Франция

По материала работи: Пламен Янков
Тръгва делото срещу Баневи

Днес в Специализирания наказателен съд започва делото срещу бизнесмена Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария, съобщава dnes.bg. Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари

 

Днес в Специализирания наказателен съд тръгва делото срещу Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария. Разследването срещу тримата приключи и прокуратурата внесе обвинителния акт в края на август.

 

Тримата са обвинени са участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления, пране на пари, както и незаконно притежание на оръжие. 

 

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари.

 

Мария Банева, ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

 

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани летище във Франция на 26 октомври миналата година, след като страната ни издаде европейска заповед за ареста им, по обвинение за злоупотреби при приватизацията на химическия завод „Полимери” в Девня.

Коментари

Новини Варна