IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:49 | 10 октомври 2019
Обновен: 01:56 | 21 април 2024

Повдигат обвинения на задържаните ало-измамници от Ветово

В сряда зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че досъдебното производство срещу групата е образувано в началото на годината

По материала работи: Пламен Янков
Повдигат обвинения на задържаните ало-измамници от Ветово

Очаква се днес Специализираната прокуратура да реши на кои от задържаните във Ветово ало-измамници да бъде повдигнато обвинение. При специализираната акция бяха задържани десет души, припомня Дарик.

 

В сряда зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че досъдебното производство срещу групата във Ветово е образувано в началото на годината. Периодът, който се разследва е от декември 2018 г. до август. Към момента има доказателства за 6 случая на извършени конкретни телефонни измами. Един от измамниците - Христо Пожарникарят, беше задържан зад границата на път за Румъния в опит да напусне страната.

 

Беше съобщено още, че са доказани 6 случая на телефонни измами, извършени от групата. "Трудно е да се каже какъв е реалният период на функциониране на тази престъпна група. Ветово е един от центровете на хора, които се занимават с тази престъпна дейност.

 

Във Ветово са намерени 400 грама тротил, което е количество колкото да срути 2 - 3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони. Става въпрос за два емблематични случая на телефонни измами. Единият е за измама на възрастен мъж от София на стойност 130 000 лв. Вторият случай е от началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави на муле на групата около 44 000 лв.", съобщи Гешев.

Коментари

Новини Варна