IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
17:52 | 12 октомври 2019
Обновен: 14:55 | 14 април 2024

Българка с рекорд на „Гинес“ за най-нисък глас в света

Марияна Павлова е дъщеря на обичаната родопска народна певица Христина Лютова

По материала работи: Пламен Янков
Българка с рекорд на „Гинес“ за най-нисък глас в света

Наша сънародничка влезе в книгата на "Гинес" за най-нисък глас на планетата - Марияна Павлова от Смолян получи признанието. Тя е дъщеря на обичаната родопска народна певица Христина Лютова, предаде БНР.

 

Условието за рекорда било да започне от произволен тон и без въздух, на полутонове, да стигне до тона, за който кандидатства - си бемол на контра октава. Марияна Павлова отдавна мечтаела за този рекорд. От пет години живее в Лондон. Преди това в България търсила спонсори, за да осъществи мечтата си, но тук не успяла. Новината дошла късно в четвъртък, след като певицата получила потвърждение от организацията, че е титуляр с най-ниския контраалт в света.

 

На 35 години Марияна Павлова се изявява на български и чужди сцени. Работила е 16 години в ансамбъл "Родопа" в Смолян, в "Космическите гласове", "Драгостин Фолк Национал", "Големите български гласове", в камерните формации, квартет "Славей", Каба трио "Родопея".

Коментари

Новини Варна