IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
09:53 | 15 октомври 2019
Обновен: 01:55 | 19 април 2024

Хлапета крадат капачките на гумите на коли, играта е опасна

Шофьорите пропищяха, заварват колите си с изпуснати гуми

По материала работи: Пламен Янков
Хлапета крадат капачките на гумите на коли, играта е опасна

Няколко записа от охранителни камери взривиха социалните мрежи през последните два дни. Деца от Кюстендил, на видима възраст 10-12 години, спират до колите, отвиват капачките на автомобилните гуми и бягат, качвайки се на колелата си.

 

"Писна ми вече, това не е за първи път. Вече за 8-и път си сменям капачките. Тези деца са много нагли и обикалят на групи. Правят беля на 5-6 коли и след това бягат", коментира един от потърпевшите, цитиран от dnes.bg.

 

Честа била практиката при липсата на въпросните капачки, водачите да заварват колите си с изпуснати гуми.

 

"За децата ако е игра, за нас не е. Представете си напът изведнъж ти изпусне гумата, какво може да се случи. Не е въпросът в цената им, не са скъпи, но тази детска игра може да е опасна за всеки един от нас", не скри гнева си друг кюстендилец.

 

Вече два клипа обикалят социалните мрежи като малчуганите действат по един и същи начин, само че в различни райони в града. Дали е просто опасна игра или чиста кражба не може да се прецени, остава въпросът дали това не са първи стъпки към по-големи престъпления. Надяваме се родителите да познаят децата си и да им обяснят, че това не е безобидна игра", категорични са потърпевши водачи от Кюстендил.

Коментари

Новини Варна