IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
19:26 | 12 ноември 2019
Обновен: 04:18 | 18 март 2024

Военнослужещи обезвредиха боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Кирил Ананиев показа бюджета за здравето ни

По материала работи: Пламен Янков
Снимката е илюстративна

Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца са задействани за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната, цитирани от Дарик.
 

Военнослужещите от 55-и инженерен полк в Белене в 14:30 часа предприеха разузнаване на корозирал снаряд, открит в землището на село Черковица, община Никопол. При огледа е установено, че това е 152 мм бронебоен снаряд.

 

В 16:25 часа военнослужещите под ръководството на старши лейтенант Милен Сотиров извършиха унищожаване на снаряда на място при спазване на всички мерки за безопасност.

 
Специализиран екип от военно формирование 52 590 - Ямбол в 13:15 часа се отправи към землището на с. Лозенец, област Ямбол по сигнал за намерен невзривен боеприпас.

 

Под ръководството на капитан Димитър Дренски военнослужещите извършиха разузнаване и установиха, че това е изстрел за ръчен противотанков гранатомет. В 16:36 часа специализираният екип унищожи намерения боеприпас.

 

Военнослужещи от военно формирование 44 220 - Пловдив, под ръководството на капитан Антон Делчев в 15:00 часа предприеха разузнаване на невзривени боеприпаси, открити при почистване на помещение в кметството на с. Козарско, област Пазарджик.

 

При огледа е установено, че това са три ръчни гранати. Военнослужещите транспортираха откритите боеприпаси и ги унищожиха в безопасен район извън населено място.

 

Специализиран екип от военно формирование 54 990-Враца с ръководител старши сержант Любомир Цветков към 15:00 часа беше задействан за изпълнение на задачи по обезвреждане на невзривен боеприпас, открит на брега на язовир „Огоста“, Монтанско.

 

При огледа е установено, че това е ръчна граната F-1 със запалка. Военнослужещите ще извършат унищожаване на боеприпаса при спазване на мерките за безопасност.

Коментари

Новини Варна