Даваме 200 000 лева хуманитарна помощ на Албания след земетресението
Вътрешното ни министерство е подготвило при нужда и 1000 палатки с пакети, имаме готовност да изпратим и екипи за разчистване
Публикувана: 27 Nov 2019 | 11:59

Кабинетът ще гласува 200 000 лева хуманитарна помощ за Албания след опустошителното земетресение, обяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

 

"Още веднъж съболезнования за жертвите в Албания. Да минем първо проект на решение за одобряване на хуманитарна помощ в размер на 200 000 лева", призова министрите Борисов.

 

Той добави, че вътрешното ни министерство е подготвило при нужда и 1000 палатки с пакети, имаме готовност да изпратим и екипи за разчистване. Борисов каза, че правителството е в постоянна комуникация с колегите си в Тирана.

 

"Това е голяма трагедия, не бива да ги оставяме сами. Имаме готовност и с жива сила и с техника, затова и гласуваме тези средства", заключи премиерът.

 

По-рано министър-председателят на Албания Еди Рама свика спешна среща в сутрешните часове на деня, след която обяви въвеждането на извънредно положение заради унищожителното земетресение от 6,4 по скалата на Рихтер. 


Към настоящия момент потвърдената информация е за 24 загинали, 657 ранени и 45 спасени.

Коментари ( 0 )