IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
08:51 | 11 декември 2019
Обновен: 07:13 | 16 април 2024

Кметът на Перник ще предложи по-лек режим на водата за празниците

От днес част от селищата в района ще имат вода от 16 до 22 часа, а в други водоподаването ще е през ден

По материала работи: Пламен Янков
Кметът на Перник ще предложи по-лек режим на водата за празниците

Кметът на Перник Станислав Владимиров ще отправи предложение към ВиК оператора специално за празниците режимът да не е толкова строг, съобщи БГНЕС, цитирана от Дарик.

 

От днес водният режим в Перник се затяга - част от селищата в района ще имат вода от 16 до 22 часа, а в други водоподаването ще е през ден.

 

Предложението на министър Петя Аврамова след вчерашната среща в МРРБ за нов режим Владимиров определи като много болезнено. Той все пак обясни, че не става въпрос за окончателен вариант и ще вземе решение след съгласуване с всички институции.

 

"Продължават безбройните аварии на територията на общината, продължава проблемите, сигнали от страна на перничани. ВиК дружеството не благоволи да си разкрие денонощен телефон", отбелязва още  Владимиров.

 

Качеството на водата, която тече по чешмите, според РЗИ е годно за консумация.

 

Отокът на яз. Студена е много по-голям. Имало е един малък период от около седмица, в който притокът е бил по-голям. От тогава се харчи 10 пъти повече вода от прихода.

Коментари

Новини Варна