IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
08:38 | 13 декември 2019
Обновен: 09:06 | 20 април 2024

Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?

Автомобилът се движел със скорост около 40 км/ч

По материала работи: Пламен Янков
Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?

Момчето, което беше пометено от автомобил на НСО на бул. "Драган Цанков" в столицата, е пресичало на червен светофар, предаде DarikNews.

 

Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

 

14-годишното момче е на ученик от 119 СУ и е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите.

 

Въпреки ниската скорост водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.


От мястото на инцидента то е закарано в болница "Света Анна", където са пристигнали и родителите му. Тийнейджърът е с лицева травма, счупена кост на носа, два избити зъба, счупена ръка и се намира в съзнание, научи още DarikNews от разследващите.

 

На мястото на инцидента и след полунощ имаше екип на Военна полиция и военен прокурор, а по-рано там бяха и представители на ръководството на НСО.

 

Колата, ударила детето, е превозвала един от секретарите на президента Румен Радев. Закарала е високопоставения чиновник до тях и на връщане, когато шофьорът е бил сам в автомобила, се е случил инцидентът.

 

По-рано беше съобщено, че пострадалото дете е прието е в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". То е с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

 

Когато бъде изяснено защо и как автомобилът на НСО е блъснал пешеходец, от службата ще излязат с официална информация.

 

Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки, съобщиха от службата.

 

'Ако се докаже вината на служителя на НСО, който по-рано днес блъсна дете в София, то той ще бъде уволнен. Това посочиха от службата.

Коментари

Новини Варна