IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:11 | 14 декември 2019
Обновен: 10:49 | 28 март 2024

Блъснаха две деца в София, едното почина

Карах бавно, заяви шофьорът

По материала работи: Пламен Янков
Блъснаха две деца в София, едното почина

В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".


Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

 

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ, цитиран от dnes.bg. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

 

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

 

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Коментари

Новини Варна