IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Общество
13:58 | 14 декември 2019
Обновен: 10:03 | 15 април 2024

Досъдебно производство за катастрофата снощи в София

При трагичния пътен инцидент почина дете, а друго е в болница

По материала работи: Пламен Янков
Досъдебно производство за катастрофата снощи в София

Правим изключително много за пътната безопасност, но не става само с глоби и репресивни мерки. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

 

Във връзка със снощната катастрофа в София, при която загина дете, Младенов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде БТА, цитирана от dnes.bg. По думите му водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна. Опасността не е само на пешеходната пътека, тя е преди и след нея, отбеляза министърът.


Относно информацията за дупка в мантинелата, Маринов коментира, че има много недостатъци по инфраструктурата - някои са вследствие на неправилна планировка, други на човешки действия като кражби. Много често си проправяме път, за ни е по-пряко, отколкото да ни е по-безопасно, посочи той той. Но това са деца, не можем да ги съдим, ние можем да сме по-предпазливи на пътя, добави Маринов.

 

Вътрешният министър съобщи, че снощи е имало още едно пътнотранспортно произшествие - с 8-годишно дете на жп прелез, близо до Нови Искър. Детето е настанено с травма на главата и на крака в болница.

 

Младен Маринов призова през есенно-зимния сезон децата да са облечени с по-ярки дрехи и да имат светлоотразители по тях. Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя, това е задача, която не може да реши нито една институция, посочи той. В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност, добави Маринов.

Коментари

Новини Варна