IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
19:14 | 21 януари 2020
Обновен: 02:39 | 19 април 2024

Обвиниха бивш шеф на разузнаването в престъпление по служба

Драгомир Димитров позволил изтичане на класифицирана информация

По материала работи: Пламен Янков
Обвиниха бивш шеф на разузнаването в престъпление по служба

Консулът ни в Мюнхен и бивш председател на Държавната агенция "Разузнаване" - Драгомир Димитров, е обвинен в престъпление по служба, когато е бил шеф на разузнаването, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Според Военно-окръжната прокуратура в София, през 2016 година той е позволил изтичане на класифицирана информация с цел да осигури облага на търговско дружество в размер на близо 92 хиляди евро.

 

"От това са настъпили немаловажни вредни последици – осъществен нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация", съобщават от прокуратурата.

 

Димитров в момента е под парична гаранция от 5 хиляди лева.

 

През 2012 г. беше назначен с указ на президента Росен Плевнелиев и по предложение на кабинета "Борисов" за директор на разузнаването.

 

През 2018 г. стана консул в Мюнхен. От външно министерство нито потвърдиха, нито отрекоха новината за повдигнатото обвинение на Драгомир Димитров.

Коментари

Новини Варна