IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
18:19 | 28 януари 2020
Обновен: 02:40 | 19 април 2024

Потвърдиха африканска чума при четири диви свине в Панагюрище

От 30 декември миналата година до момента са извършени 1044 проверки

По материала работи: Пламен Янков
Потвърдиха африканска чума при четири диви свине в Панагюрище

Нови четири положителни проби за Африканска чума по свинете са регистрирани на територията на Държавно горско стопанство - Панагюрище. Това съобщи на пресконференция пред медиите заместник-областният управител Йордан Кожухаров, предаде БГНЕС, цитирана от Дарик..

 

Директорът на горското стопанство инж. Ангел Кузманов съобщи още, че от 30 декември миналата година до момента са извършени 1044 проверки и освен посочените 4 случаи, няма нови на заразени диви свине с Африканска чума.

 

Миналата седмица срокът за групов лов на дива свиня беше удължен до 16 февруари с цел да бъде намалена популацията на прасетата.

 

В региона са отстреляни общо 278 диви прасета, като има още 200 проби, резултатите от които все още се очакват, сочи официалната справка на Регионалната дирекция по горите в региона.

 

Подробните мерки за предотвратяване на случаите на инфлуенца са публикувани на интернет страницата на Областна администрация - Пазарджик.

Коментари

Новини Варна