IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:32 | 15 февруари 2020
Обновен: 01:47 | 18 март 2024

Двама работници загинаха на новостроящ се участък от „Хемус”

Срутила се е изграждаща се бетонна колона

По материала работи: Пламен Янков
Двама работници загинаха на новостроящ се участък от „Хемус”

Двама работници загинаха при трудова злополука по време на строителни дейности на автомагистрала „Хемус“ край търговищкото село Буховци. Окръжният прокурор на Търговище  Диляна Стоянова обясни, че инцидентът е станал при срутване на бетонна колона, съобщава БНР.

 

„Срутила се е изграждаща се бетонна колона и от голяма височина са паднали двама работници и са починали на място. Ще бъде изискан доклад от Инспекцията по труда във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи”, каза тя.

 

Работата на обекта за днес е преустановена, съобщи на брифинг Диляна Стоянова.

 

На строежа край Буховци се е срутил част от виадукт - бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници.

 

Починалите на място (42 и 51 г.) са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият - от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

 

 

Мястото е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

 

По думите на Градинарова фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня. Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката.

Коментари

Новини Варна