IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
10:12 | 19 февруари 2020
Обновен: 02:59 | 19 април 2024

Изземват културните ценности на Васил Божков

Предстои да бъде назначена археологическа експертиза, която да установи идентификацията, автентичността и културно-историческата стойност на иззетите предмети

По материала работи: Пламен Янков
Изземват културните ценности на Васил Божков

Следователи от Следствения отдел при Специализираната прокуратура продължават да извършват действия по разследването – претърсвания и изземвания, във връзка с образуваното досъдебно производство, по което в качеството на обвиняем е привлечен Васил Божков, пише Дарик.

 

От помещения, находящи се в ул. „Московска“ № 43 в гр. София, в присъствието на експерти, се изземват предмети имащи белезите на движими културни ценности. Предстои да бъде назначена археологическа експертиза, която да установи идентификацията, автентичността и културно-историческата стойност на иззетите предмети.

 

Ще се проверява и дали иззетите предмети имат предвидената задължителна регистрация по установения ред пред Министерство на културата.

Коментари

Новини Варна