IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:56 | 19 февруари 2020
Обновен: 20:49 | 24 февруари 2024

Премиерът към шефа на Пътна агенция: Отиваш да викаш по площадите "Няма да има винетки"

Повод за гнева на Борисов беше информация от АПИ от вчера, че за Северната скоростна тангента, пътищата за Банкя, Панчарево, Бистрица и други към крайни квартали и села край София са нужни винетки

По материала работи: Пламен Янков
Премиерът към шефа на Пътна агенция: Отиваш да викаш по площадите "Няма да има винетки"

Отиваш лично днес в селата край София, заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш три пъти "Няма да има винетки" и тогава се прибираш. Това разпореди днес на началника на агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски премиерът Бойко Борисов, съобщи Dnevnik.bg.

 

Заповедта дойде в началото на днешното заседание на Министерския съвет. Бесен, премиерът започна заседанието с монолог, насочен към шефа на АПИ.

 

"Що ми правите тези номерца. Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас. Как може да ми изкарвате хора на улицата за такава глупост? Защо ми го правите? Репетирате дали мога да ви оправя още днес ли", попита премиерът.

 

Повод за гнева на Борисов беше информация от АПИ от вчера, че за Северната скоростна тангента, пътищата за Банкя, Панчарево, Бистрица и други към крайни квартали и села край София са нужни винетки. Това предизвика блокада на пътя към Нови хан и подготовка за протести и в други райони. В началото на миналата година лично премиерът и кметът на София Йорданка Фандъкова обявиха, че винетки за тези пътища няма да има.


Днес пред "Нова телевизия" Георги Терзийски обяви, че няма нито един човек, който да е глобен за каране без винетка в крайните квартали и села край София. Той допълни, че с общината се водят разговори за участъците, които да бъдат освободени от винетни такси.


Това ще стане, след като общината поеме ангажимент да ги поддържа. Според зам.-председателя на комисията по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет Зафир Зарков разумният срок за постигане на споразумение е една седмица.


Междувременно депутати в Народното събрани настояха през председателя на парламента Цвета Караянчева да извика в парламента министъра на регионалното развитие Петя Аврамова или нейния заместник Николай Нанков, за да дадат обяснение с казуса с винетките. Караянчева обясни, че е писала на министъра, която е на заседание на Министерски съвет и очаква обаждане от нея.

Коментари

Новини Варна