IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
16:52 | 20 февруари 2020
Обновен: 07:06 | 16 април 2024

3-годишно с опасност за живота, малтретирано и недохранено

Майката обяснила, че детето паднало по стълбите

По материала работи: Пламен Янков
3-годишно с опасност за живота, малтретирано и недохранено

Разследва се системно малтретиране и причиняване на телесна повреда на тригодишно дете, съобщиха от ОДМВР - Хасково и държавното обвинение, цитирани от dnes.bg.

 

Вчера в болницата в Димитровград за лечение е постъпило тригодишно момченце, което било придружено от 23-годишната си майка.

 

Тя съобщила, че синът й е получил гърч. При медицинския преглед било установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма - има съмнения, че е малтретирано, уточниха от държавното обвинение.

 

Майката посочила като причина за травмите падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в община Димитровград.

 

Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, има опасност за живота му.

 

По досъдебното производство се извършват процесуално- следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител, се допълва в информацията.

 

Местната Районна прокуратура наблюдава производството, а разследването по случая се извършва от разследващ полицай от РУ-Димитровград.

Коментари

Новини Варна