IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:58 | 20 февруари 2020
Обновен: 01:39 | 26 март 2024

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени

Това съобщи областният управител Емил Костадинов

По материала работи: Пламен Янков
Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени, а 6 километра е направеният изкоп, съобщи областният управител Емил Костадинов на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове в Перник, предаде БНР.

 

Костадинов заяви, че се работи ритмично. Всеки ден се доставят по 500-600 метра тръби. В изграждането на водопровода освен фирма „Монтажи” участва с четири фирми и Камарата на строителите.

 

„Понякога се изисква технологично време, за да бъдат строителните дейности качествени, но вярвам, че екипите ще се справят в срокове“, каза Костадинов.

 

Усилено се работи и по изграждането на резервоара и помпената станция. Там са направени изкопите, подложен е бетонът и в момента се връзва армировка за фундамента, обясни инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи“.

 

Според управителя на ВиК Борислав Иванов отчетеният приток към язовир „Студена” от над 1000 л/сек. вдъхва оптимизъм. Под думите му под границата на нормалния работен режим на мрежата са и авариите.

Коментари

Новини Варна