IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
11:39 | 20 февруари 2020
Обновен: 20:49 | 24 февруари 2024

Трима в ареста за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в Шуменско

Открити са и наркотици у 29-годишен мъж от Нови пазар

По материала работи: Пламен Янков
Трима в ареста за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в Шуменско

Мъж и жена на 57 години и 25-годишен младеж са установени и задържани за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Рано сутринта вчера, 19 февруари, по време на специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен органите на реда от ОД на МВР и служители на електропреносното дружество установили кражби на ток на три адреса в село Стоян Михайловски. Прикачването към мрежата ставало чрез използване на дървени прътове. Така се избягвало отчитането на реалното потребление в домакинствата, обитаващи адресите. 


При операцията, която е по линия на противодействието на битовата престъпност и след разпореждане на главния прокурор, освен тримата извършители на престъплението по член 234в, ал. 1 от НК, е установен и задържан мъж, държал високорискови наркотични вещества. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по член 354а, ал. 3 от НК.  

 


При личен обиск на 29-годишен жител на Нови пазар служителите на реда намерили 10 грама тревиста маса, която по обясненията на задържания била марихуана. Последвало претърсване на жилището му, в което било намерено и иззето бяло прахообразно вещество. Предстои да бъде изготвена експертна справка на намереното, което по думите на 29-годишния мъж е  амфетамин. 


За времето на провеждането на специализираната полицейска операция на изградените контролно-пропускателни пунктове са били проверени 278 моторни превозни средства и 342 лица, сред тях и девет души от активния криминален контингент в района. Установени са били 25 административни нарушения, за които са съставени девет акта.  


Чрез системата за видеоконтрол на пътя са засечени 18 нарушения на скоростта. Двама водачи шофирали с превишена скорост в населено място - единият с 30, другият с 52 км в час над максимално разрешената скорост. В полицейската операция са се включили 15 служители на Районното управление в Нови пазар от охранителна, криминална, териториална  и пътна полиция.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна