IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:49 | 21 февруари 2020
Обновен: 03:02 | 19 април 2024

Разсеяна майка забрави количка с бебе в градския транспорт

В повечето случаи пътниците губят телефони и документи, които и търсят. Има забравени дрехи, чадъри, шалове, но случаите са по-скоро единични, обясниха от дружеството

По материала работи: Пламен Янков
Разсеяна майка забрави количка с бебе в градския транспорт

Разсеяна майка забравила дете в количка в трамвай в София. Това е само един от куриозните случаи, които стават ясни от справки за загубени вещи в градския транспорт на столицата и големите градове у нас, разказват от „Монитор“. В София необичайната история се разиграла преди два месеца в трамвай №22. Жената установила, че е забравила бебето, едва когато се прекачила на следващия трамвай, разказаха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

 

И уточниха, че благодарение на бързата реакция на ватманите случката е преминала без тежки последствия. Те са се свързали с диспечерите на ЦГМ и оттам направили връзка за изгубеното дете.  Преди време пък разсеяни, прибиращи се от чужбина родители, изморени от пътя, бяха „забравили“ бебето си на летище София. В столицата има едно бюро за изгубени вещи на площад „Възраждане“, но от услугите му вече почти никой не се възползва. „През последните 3 години обаче пътниците много рядко оставят или взимат вещи от него. Най-често там се предават загубени карти.Но не повече от една на месец и повече“, разказаха от ЦГМ. Практиката за загубени вещи в столичния градски транспорт през последните години е пътниците, които намерят вещ, да я предадат на водача, който се обажда на диспечерите, а те предават информацията на call центъра на ЦГМ.

 

Там звънят тези, които са загубили своя вещ и биват насочвани към последната спирка на съответния курс или към съответното депо или гараж, ако е минало повече време. „В повечето случаи пътниците губят телефони и документи, които и търсят. Има забравени дрехи, чадъри, шалове, но случаите са по-скоро единични“, обясниха от дружеството.

Коментари

Новини Варна