IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
18:53 | 25 февруари 2020
Обновен: 18:42 | 31 март 2024

Жена - под карантина в Русе. Съмняват се за коронавирус

Върнала се от Милано, има кашлица и хрема

По материала работи: Пламен Янков
Жена - под карантина в Русе. Съмняват се за коронавирус

41-годишна жена е приета в инфекциозно отделение в Русе със съмнения за коронавирус. Пробите са изпратени в Националната референтна лаборатория в София, като резултатите ще излязат утре.


"Жената се върнала от Милано тази сутрин с оплаквания от кашлица и хрема и веднага потърсила медицинска помощ. Изолирана е в инфекциозно отделение на университетска болница "Канев". С жената са пътували още двама души, които нямат оплаквания.", обясни д-р Йордан Петров - лекар в Инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", цитиран от БГНЕС и dnes.bg.

 

Лекарят поясни, че няма висока температура е добър признак, че е възможно и да няма коронавирус, но не може да се каже преди да са излезли резултатите от взетите проби. По думите му, жената сама е отишла в болничното заведение след като се е завърнала от Италия и е усетила неразположение. Тя е влязла в страната с кола с още две жени.

 

Съветът на специалистите е да се избягват пътувания до Италия, за да се ограничи възможността за пренасяне на вируса.

 

Малко след това в Инфекциозното отделение е била приета и още една жена. Става въпрос за 20-годишна русенка.

Коментари

Новини Варна