IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:31 | 27 февруари 2020
Обновен: 03:07 | 19 април 2024

Кораб от Венеция е под карантина на пристанище в Бургас

Той е с вдигнат жълт флаг

По материала работи: Пламен Янков
Кораб от Венеция е под карантина на пристанище в Бургас

Кораб, идващ от най-засегнатата зона от коронавируса, Венето, бе поставен под карантина от здравните власти в Бургас. Той акостира на нефтеното пристанище "Росенец" днес с 23-ма филипинци на борда и гръцки капитан. Танкерът е с вдигнат жълт флаг и ще остане с него до отплаването си от порта, съобщават от "24 часа", цитирани от dnes.bg.

 

Заради коронавируса по списък била измерена темпаратурата на целия екипаж, но никой не е показал симптоми на опасното заболяване, казаха от РЗИ. До взимането на проби за изследване в референтната лаборатория в София не се стигнало. Тъй като обаче е отплавал от Венеция преди 5 дни и още е в инкубационен период /14 дни/, корабът бил поставен под карантина. Ако се наложи да слязат от него, на филипинците било наредено да позват предпазни маски.

 

Преди два дни друг кораб от Южна Корея с 25 китайци на борда вдигна на крак здравните власти в Бургас. Нито един от тях не се оказа с температура и тъй като плавал 2 месеца в открито море, не бе поставен под карантина. Въпреки това обаче фирмата коробасобственик сама я наложи на плавателния съд като предпазна мярка срещу опасния вирус.

Коментари

Новини Варна