IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
21:08 | 27 юли 2015
Обновен: 16:10 | 27 март 2024

Симеон Сакскобургготски даде интервю за CNN

Основната тема беше спасяването на българските евреи

По материала работи: Ставри Таргов
Симеон Сакскобургготски даде интервю за CNN

Симеон Сакскобургготски бе гост на рубриката "Невероятни съдби" на известната американска журналистка Кристиан Аманпур. Основната тема на интервюто за СиЕнЕн беше спасяването на българските евреи, в което бащата на бившия монарх и премиер, цар Борис Трети, играе основна роля. Симеон Сакскобургготски обясни подробно защо България не е могла да спаси евреите от Македония и Тракия и заяви, че се чувства много горд заради опазването на живота на 48 хиляди души от вътрешността на страната.

В интервюто той заяви още, че се е кандидатирал за поста на министър-председател, защото след 50 години в изгнание е сметнал, че това е най-добрият начин да подаде ръка.

Опитът ми от частния сектор и връзките ми с европейските кралски дворове помогнаха много, за да бъдат отворени вратите на НАТО и Европейския съюз, което беше и основната цел, каза Симеон Сакскобургготски.

Той разказа, че се е почувствал много добре, защото е разбил мита, че кралските особи не са демократи.

Бившият цар и премиер призна също, че никога не е вярвал, че ще се върне в България, дори смятал, че децата му няма да доживеят да видят промяната, съобщава БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна