IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
12:28 | 24 септември 2016
Обновен: 18:45 | 25 април 2024

Бойко Борисов обсъди ситуацията с бежанците с евродепутата Джефри ван Орден

Премиерът подчерта важността на европейската солидарност при разрешаването на кризата

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов обсъди ситуацията с бежанците с евродепутата Джефри ван Орден

Премиерът Бойко Борисов е разговарял днес с евродепутата от групата на консерваторите в ЕП Джефри ван Орден. Това съобщиха от Правителствена информационна служба, цитирани от "Фокус".

 

Двамата обсъдиха миграционната криза и необходимостта от предприемане на единни, общоевропейски действия за преодоляване на проблемите. Министър-председателят запозна британския евродепутат с мерките, които българското правителство и служби изпълняват по осигуряване на сигурността на границите.

 

Премиерът подчерта важността на европейската солидарност при разрешаването на кризата. „Тази солидарност е не само помощ, но и оценка за усилията, които се полагат за охрана на границите на Европейския съюз“, отбеляза министър-председателят. Той допълни, че част от подкрепата са и средствата, които страната ни получава, в размер на 160 млн. евро, които ще бъдат използвани за допълнително осигуряване на необходимата техника и ресурси за охрана на границите.

 

Коментари

Новини Варна