IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
20:47 | 22 декември 2016
Обновен: 05:00 | 24 февруари 2024

Новият кмет на ”Младост” готова да защити името си в съда

"Прехвърлих фирмата си още на 22 ноември, преди встъпването ми в длъжност и далеч преди законоустановения срок", категорично твърди Десислава Иванчева

По материала работи: Борис Проданов
Новият кмет на ”Младост” готова да защити името си в съда

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева реагира на отправените обвинения от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.


"Не исках да влизам в спирала от политически изявления, но върху името ми бе хвърлено петно. Очаквам извинение или ще трябва да защитя името си в съда", пише Иванчева в профила си във Фейсбук.

 

"Тиражираните публикации, че след избора ми за кмет на район "Младост" не съм извършила необходимите действия, за да прекратя дейността ми, извършвана в частна фирма, са абсолютна лъжа", заяви Десислава Иванчева в писмо до медиите.

 

"Прехвърлих фирмата си още на 22 ноември, преди встъпването ми в длъжност и далеч преди законоустановения срок", категорично твърди тя.

 

"Разбирам, че председателят на Столичния общински съвет е направил внушението, че едва днес е направено прехвърлянето на фирмата ми. Това са абсурдни твърдения и още преди дни е информиран г-н Герджиков с приложени копия на документите, доказващи, че прехвърлянето се е случило на 22.11.2016 г.".

 

По думите ѝ днешната атака срещу нея очевидно показва, че те не могат да преживеят загубата в Младост.

 

"Ние категорично показваме, че имаме намерение да спазим ангажиментите си и да се борим против презастрояването на Младост и с това нарушаваме много интереси, които търсят начин да ни преборят.

 

Няма да го позволим. Очаквам извинение от Елен Герджиков и ГЕРБ, в противен случай, че съм принудена да защитя доброто си име и в съда", завършва писмото.

 

dir.bg

 

Още по темата: Протести срещу презастрояването пред Столичната община

Коментари

Новини Варна