IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
21:45 | 25 февруари 2017
Обновен: 18:08 | 17 април 2024

ЦИК прекрати обществената поръчка за доставка на машини за гласуване

Единствената оферта за доставка на машини за предсрочния вот не отговаря на изискванията

По материала работи: Ставри Таргов
ЦИК прекрати обществената поръчка за доставка на машини за гласуване

Централната избирателна комисия отстрани фирма "Лирекс" като доставчик на устройства за машинно гласуване и прекрати обявената обществена поръчка.

 

Това стана въз основа на доклада на техническата комисия, която установи, че предложените от фирмата технически условия не отговарят на посочените параметри. Затова ценовата оферта не е отваряна.  

 

От доклада на комисията става ясно, че фирмата може да достави устройствата не по-рано от 20-и март, като те ще бъдат с фабрично качен софтуер. Тя обаче не поема ангажимент да достави устройствата в чужбина. Не поема ангажимент и за обучението на секционните комисии, а само на районните.

 

В обявената поръчка срокът за доставка е 10-и март, а инсталирането на софтуера трябва да стане до 17-и март.   Ето защо техническата комисия е препоръчала обществената поръчка за доставка на устройства за машинно гласуване да бъде прекратена, поясни членът на ЦИК Владимир Пенев. 

БНР

 

Още по темата   Предложението за доставка на машини за гласуване не отговаря на изискванията

Коментари

Новини Варна