IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
20:21 | 15 май 2017
Обновен: 00:29 | 24 април 2024

Цецка Цачева за градежа на "Хемус" – безспорен приоритет

Министърът на правосъдието подчерта, че Плевен е нейна кауза

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БТА.

Ангажиментът, който имаме и в частност големия инфраструктурен проект за автомагистрала "Хемус", който е важен не само за Плевен, а и за цяла Северна България, безспорно е приоритет. Това заяви в Плевен министърът на правосъдието Цецка Цачева, като подчерта, че говори в качеството си на част от екипа на ГЕРБ и че Плевен е нейна кауза.  

 

Всички плевенчани, които сме в централната власт, заедно с тези в местната власт, гражданите на Плевен, искаме този проект и аз съм убедена, че той ще се случи, допълни Цачева, цитирана от БТА.  

 

Тя отбеляза, че бъдещето на града зависи от тези, на които гражданите са дали доверието си да ги управляват.  На въпрос по повод изнесения до Европейската комисия казус "ЦУМ-гейт", Цачева отговори, че като министър на правосъдието няма право да се намесва в никакъв случай в независимата съдебна власт, каквато е тя по Конституция.

 

За мен е тъжно, когато проблеми за решаване вътре в рамките на ВСС, се изнасят навън, но така или иначе, като част от изпълнителната власт нямам право и никога не бих си позволила да се намеся в независимата съдебна власт, подчерта тя.  

 

Според нея има хора, които считат, че това е начинът, по който следва да се решават проблемите на съдебната система. По думите й "без проблеми на съдебната система те не биха могли да съществуват".

 

Цецка Цачева днес участва в тържествения ритуал по случай Празника на Плевен.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна