IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
20:42 | 18 юли 2017
Обновен: 18:19 | 23 април 2024

Полицаите поискаха отново достойни заплати и отношение

Протестът на униформените бе в градинката на "Св.Седмочисленици"

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка dnes.bg.

 Униформени отново излязоха на протест тази вечер в София. Този път те се събраха до сградата на МВР, в градинката до църквата "Св.Седмочисленици".

 

Исканията на протестиращите служители на реда отново са за увеличение на заплатите още през тази година, а не както МВР обещава от началото на следващата.

 

 Униформените припомниха, че има редица техни колеги в страната, които заради недостиг на полицаи, се налага да отговарят за сигурността на няколко села в един регион, предава БТА.  Протестът тази вечер е пореден след състоялия се на 5 юли пред парламента.  От синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че започва серия от регионални протести във Варна, Добрич и Гоце Делчев.

 

А след това в Бургас, Благоевград, Перник и други градове.  По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не разбира защо синдикатите в МВР протестират.  Той обясни, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година.

 

Радев каза, че утре отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.  

 

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов пък припомни, че миналата седмица депутатите гласуваха средства, с които да бъдат платени парите за облекло на онези полицаи, които не са получавали униформи от държавата през последните години.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна