IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
19:56 | 16 септември 2017
Обновен: 14:07 | 24 април 2024

Повече от 2500 посетиха Народното събрание в Деня на отворените врати

По материала работи: Борис Проданов
Повече от 2500 посетиха Народното събрание в Деня на отворените врати

Повече от 2500 души посетиха Народното събрание в Деня на отворените врати на законодателната институция, съобщава парламентарният пресцентър.


Председателят на парламента Димитър Главчев е разговарял с посетители в пленарната зала и е разказал на най-младите и любопитни сред тях как работи Народното събрание. 
Кой стои на предните редове в пленарната зала, кой може да се изказва от трибуната и кой предлага законите, за какво служи парламентарният звънец, как работят пултовете за гласуване и какво се изписва на мониторите в пленарната зала са питали децата. 


Председателят на парламента ги е поканил и в своя кабинет, където са имали възможност да седнат на неговото място. Накрая младежите са попитали Димитър Главчев могат ли след време да бъдат стажанти в Народното събрание. Той е отговорил, че толкова умни и будни младежи винаги са добре дошли в парламента.


За втори път Народното събрание се включва в инициативата Европейски дни на наследството, организирана от Столичната община и Министерството на културата със съдействието на френското посолство и Френския институт в България, се отбелязва в съобщението.

 

БТА

Коментари

Новини Варна