IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
19:36 | 23 септември 2017
Обновен: 05:06 | 15 април 2024

Пореден протест срещу кмета на община Септември

По материала работи: Борис Проданов
Пореден протест срещу кмета на община Септември

Пореден протест срещу кмета на община Септември ще се проведе тази неделя.


На 24 септември жители от общината ще изразят за пети път недоволството си срещу начина науправление от кмета Марин Рачев. 


Протестът ще започне в 12.00 ч. на главния път Пазарджик – Велинград в с. Варвара. Жителите изразяват за пети път недоволството си срещу начина на управление на кмета Марин Рачев. 


Гражданският инициативен комитет “Да спасим община Септември“ ще продължи да пита“Краде ли се от обществените поръчки в общината?“,„Защо уговорените в договора и обществената поръчка нови 300 контейнера за смет в с. Варвара не са поставени – откраднати ли са парите за тях?”,“Къде са парите за детската площадка във Варвара?“Защо всички договори за обществени поръчки и приложенията към тях не са публикувани на сайта на общината?


Жителите на общината категорично не са удовлетворени от проведената през миналия месец среща с Рачев, на която буха обиждани с цинизми и продължават да настояват за пълна проверка на обществените поръчки от началото на мандата му.


Общественият комитет подаде през август т.г. сигнали до главния прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и АДФИ, под които подписи са положили над 500 недоволни. В тях са описани конкретни данни за обществените поръчки и разходването на публични средства и се настоява за пълна ревизия на кмета Марин Рачев. Проверките са в ход.


Хората питат къде и за какво са договорени над 12 милиона лева от общината за миналата 2016 г. и над 7 милиона лева за тази година. Защо в село Варвара не са поставени уговорените в договора за сметопочистване нови 300 пластмасови кофи за смет – откраднати ли са парите затях? Броят се старите 300 кофи за смет, които не са предмет на обществената поръчка и е редно да има за всички, които плащат данъци и такса смет кофи. Защо не се почистват улиците и тротоарите, както е уговорено по обществената поръчка за почистването, къде отиват парите за това? „Продължаваме да настояваме да се извърши пълна финансова ревизия на община Септември и да се установи крадат ли се пари чрез обществените поръчки. Защо общината е единствената, коятоспоред Министерството на финансите е натрупала повече от позволените по закон дългове, а няма нищо конкретно извършено в село Варвара? Кметът Рачев досега не е далинформация как са похарчени парите за детските площадки в общината, за които според договора са предвидените над 250 000 лева са платени авансово“, заявяват протестиращите.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна