IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
20:05 | 7 ноември 2017
Обновен: 19:12 | 24 април 2024

ОмбудсМая: Да опростят сметките за ток на пострадалите в Камено!

Хората не ползват изсушителните машини заради разходите

По материала работи: Ставри Таргов
ОмбудсМая: Да опростят сметките за ток на пострадалите в Камено!

Омбудсманът Мая Манолова призова да бъдат опростени сметките за ток за този месец на семействата, пострадали от наводненията в община Камено.

 

Близо 252 000 лв. е събраната до момента сума от Националната дарителска кампания на БЧК за бедстващите селища. С част от тях ще се извърши ремонт на 36 къщи в община Камено, пише БНР.

 

От БЧК са осигурили и изсушителни машини поемащи влагата от наводнените къщи, но хората отказват да ги ползват.
"Оказва се, че тази техника е много енергоемка и заради това част от хората се притесняват да я ползват предвид сметките за ток, които трябва да платят. Затова съм подготвила писмо до ръководството на EVN с настояване да подкрепят хората от Камено, като опростят целите или част от сметките им за месец ноември", настоя Манолова, която посети засегнатия район.

 

Междувременно окръжната прокуратура в Бургас е образувала 4 досъдебни производства за загиналите при наводненията. По случаите до момента работят само разследващите полицаи, които са извършили огледи и разпити на свидетели.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна