IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
12:28 | 16 ноември 2017
Обновен: 14:33 | 19 април 2024

Опозицията внесе искането за оставката на Главчев, но...

Нинова: Само 3 пъти ще сме в зала, ще си платим глобите

По материала работи: Борис Проданов
Опозицията внесе искането за оставката на Главчев, но...

Както се закани, опозицията внесе искането за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това стана след вчерашния скандал, при който червената шефка Корнелия Нинова бе изгонена от пленарното заседание заради обида към премиера. Това пък предизвика народните избраници от БСП и ДПС да напуснат заседанието и днес също да не се регистрират в пленарна зала.


В знак на недоволство днес 69 депутати от БСП и 19 от ДПС сложиха подписа си за отстраняването на председателя на парламента Димитър Главчев.


Корнелия Нинова се закани, че червените депутати няма да влязат в пленарната зала до оставката на шефа на Народното събрание.


"Ще участваме само в три заседания в зала - гласуването на оставката на Димитър Главчев, обсъждането на бюджета и вот на недоверие. Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа", обясни соцлидерката.


Тя каза още, че социалистите ще участват в заседанията на комисиите, а през останалото време ще бъдат в районите си, където започват срещи и разговори с гражданите.


Нинова допълни, че ще поискат среща и с всички европейски посланици, за да представят приоритети на БСП за европредседателството на България. Червената шефка обясни, че вчера Кристиан Вигенин е трябвало да внесе проект за общо решение на НС за приоритетите по председателството, но минути преди това Главчев е изгонил лидера на най-голямата опозиционна партия и така от ГЕРБ създават политическо напрежение.


"На тази среща ще ги информираме, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения, и не се зачитат и европейските демократични ценности за плурализъм и свобода на мнението", заключи Нинова.


dnes.bg

 

Още по темата: Деян Неделчев: По-известен съм от Корнелия Нинова

 

Коментари

Новини Варна